STIMULUSKUP

Dragi studenti, psiholozi, profesori,

Udruženje studenata psihologije Filozofskog fakulteta u Beogradu „Stimulus“ ove godine organizuje četvrti po redu studentski skup „Stimuluskup“, kao prateći sadržaj naučnog skupa Empirijska istraživanja u psihologiji – EIP2020. Naši ciljevi su da pružimo mogućnost za veću uključenost studenata i studentkinja u naučne skupove. Želimo da proširimo interesovanja studenata na aktuelne i nove teme koje izlaze iz kruga oblasti koje se usko izučavaju tokom studija. „Stimulus“ poziva sve zainteresovane studente da učestvuju u studentskom podskupu STIMULUSKUP.

Sa akcentom na interdisciplinarnu saradnju, ove godine želimo da okupimo što više studenata i mladih istraživača čija su interesovanja ili oblasti istraživanja povezana sa psihologijom. Šta nam etnografske studije mogu reći o psihološkim karakteristikama različitih socijalnih grupa? Kako hormoni utiču na naše raspoloženje? Kako nam novi programski jezici mogu pomoći u analizi podataka psiholoških istraživanja? Kako koristimo jezik za formiranje naše slike o svetu? Dokle se pružaju granice ljudske svesti?

Ovo su samo neka od mnogobrojnih pitanja o kojima bismo voleli da diskutujemo sa vama na ovogodišnjem „Stimuluskupu“. Verujemo da je interdisciplinarnost danas vrlo bitna u naučnoj zajednici. Psihologija se od samog početka razvijala kao nauka uz pomoć saznanja iz filozofije, neurologije, matematike, antropologije, fizike i mnogih drugih, kako društvenih, tako i prirodnih nauka. Ove godine na “Stimuluskupu” želimo da obrišemo (makar privremeno) granice između društvenog i prirodnog, i da u stimulativnoj studentskoj atmosferi predstavimo jedni drugima znanja o mnogobrojnim aspektima čovekove prirode iz različitih naučnih perspektiva, stavljajući fokus na prednosti njihovog udruživanja i saradnje.

Ako imate interesantne empirijske rezultate ili uvide koje biste želeli da podelite sa drugim studentima, pozivamo vas da se pridružite i učestvujete u Stimuluskupu 2020. godine.

Ukoliko za sada nemate rad i niste sigurni šta biste tačno radili, kao i ukoliko želite da se uključite u STIMULUSKUP pozivamo Vas da nam se obratite na uspstimulus@f.bg.ac.rs

Postoji nekoliko načina za učešće u Stimuluskupu 2020:

  • usmenom ili poster prezentacijom sopstvenih autorskih nalaza
  • prikazom značajnog ili trenutno aktuelnog rada u određenoj oblasti
  • prikazom replikacionog rada
  • kratkim predavanjem na određenu temu
  • organizacijom radionice ili
  • na neki drugi način koji nismo obuhvatili ovde, a smatrate da bi bio idealan za prikaz vašeg rada

Rok za prijavu radova je 1. mart  2020. godine. Više informacija možete pronaći na našoj Fejsbuk stranici.

Link za prijavu radova će biti objavljen uskoro.

USP Stimulus