STIMULUSKUP

Dragi studenti, psiholozi, profesori,

Udruženje studenata psihologije Filozofskog fakulteta u Beogradu “Stimulus” ove godine organizuje drugi po redu studentski skup „Stimuluskup“, kao prateći sadržaj naučnog skupa Empirijska istraživanja u psihologiji – EIP2018. Naši ciljevi su da pružimo mogućnost za veću uključenost studenata i studentkinja u naučne skupove. Želimo da proširimo interesovanja studenata na aktuelne i nove teme koje izlaze iz kruga oblasti koje se usko izučavaju tokom studija. “Stimulus” poziva sve zainteresovane studente da učestvuju u studentskom podskupu STIMULUSKUP.

Ovogodišnja tema skupa je “Čovek u fokusu istraživanja”.

Sa akcentom na interdisciplinarnoj saradnji, ove godine želimo da okupimo što više studenata  i mladih  istraživača čija su interesovanja ili oblasti istraživanja povezana sa psihologijom. Šta nam etnografske studije mogu reći o psihološkim karakteristikama različitih socijalnih grupa? Kako hormoni utiču na naše raspoloženje? Kako nam novi programski jezici mogu pomoći u analizi podataka psiholoških istraživanja? Kako koristimo jezik za formiranje naše slike o svetu? Dokle se pružaju granice ljudske svesti?  Ovo su samo neka od mnogobrojnih pitanja o kojima bismo voleli da diskutujemo sa vama na ovogodišnjem „Stimuluskupu“. Verujemo da je interdisciplinarnost danas vrlo bitna u naučnoj zajednici. Psihologija se od samog početka razvijala kao nauka uz pomoć saznanja iz filozofije, neurologije, matematike, antropologije, fizike i mnogih drugih, kako društvenih, tako i prirodnih nauka. Ove godine na “Stimuluskupu” želimo da obrišemo (makar privremeno) granice između društvenog i prirodnog, i da u stimulativnoj studentskoj atmosferi predstavimo jedni drugima znanja o mnogobrojnim aspektima čovekove prirode iz različitih naučnih perspektiva, stavljajući fokus na prednosti njihovog udruživanja i saradnje.

Ako imate interesantne empirijske rezultate ili uvide koji se tiču ove teme, pozivamo vas da se pridružite i učestvujete u Stimuluskupu 2018. godine.Ukoliko za sada nemate rad i niste sigurni šta biste tačno radili, kao i ukoliko želite da se uključite u STIMULUSKUP pozivamo Vas da nam se obratite na stimuluskup@gmail.comPostoji nekoliko načina za učešće u „Stimuluskupu 2018“:
– usmenom ili poster prezentacijom sopstvenih autorskih nalaza- prikazom značajnog ili trenutno aktuelnog rada u određenoj oblasti- prikazom replikacionog rada- kratkim predavanjem na određenu temu- organizacijom radionice ili- na neki drugi način koji nismo obuhvatili ovde, a smatrate da bi bio idealan za prikaz vašeg rada.

Rok za prijavu radova je 31. decembar 2017. godine.

Radove možete prijaviti popunjavanjem ovog dokumenta

USP Stimulus