STIMULUSKUP

Program STIMULUSKUPa dostupan je na linku.

Knjiga rezimea STIMULUSKUPa dostupna je na linku.

 

_______________________________

Dragi studenti, psiholozi, profesori,

Udruženje studenata psihologije Filozofskog fakulteta u Beogradu „Stimulus” ove godine organizuje treći po redu studentski skup „Stimuluskup”, kao prateći sadržaj naučnog skupa Empirijska istraživanja u psihologiji – EIP2019. Naši ciljevi su da pružimo mogućnost za veću uključenost studenata i studentkinja u naučne skupove. Želimo da proširimo interesovanja studenata na aktuelne i nove teme koje izlaze iz kruga oblasti koje se usko izučavaju tokom studija. „Stimulus” poziva sve zainteresovane studente da učestvuju u studentskom podskupu STIMULUSKUP.

Ovogodišnja tema skupa je „Budućnost saznanja”.

Budućnost saznanja je tema koja podvlači svaku našu interakciju sa naukom, bilo da je reč o izvođenju istraživanja ili čitanja o nekom zanimljivom fenomenu. Kako saznajemo o svetu danas? Šta je nauka i kakve ona ima veze sa znanjem? A kako će sve to izgledati u skorojoj ili ne tako skoroj budućnosti?

Svako istraživačko pitanje je i pitanje o tome šta znamo, šta želimo da saznamo i šta možemo saznati. Stoga, ove godine vas pozivamo da sa nama promislite o budućnosti i tome kako joj doprinosimo. Stimuluskup i ove godine želi da okupi studente i stručnjake iz najrazličitijih oblasti – od istoričara umetnosti, preko sociologa, do matematičara i neurologa – kako bismo zajedno istražili budućnost saznanja.

Ako imate interesantne empirijske rezultate, rad, radionicu, nacrt, seminarski rad, kao i sve ostalo što smatrate relevantnim za ovu temu, pozivamo vas da se pridružite i učestvujete u Stimuluskupu 2019. godine. Ukoliko za sada nemate rad i niste sigurni šta biste tačno radili, kao i ukoliko želite da se uključite u STIMULUSKUP pozivamo vas da nam se obratite na stimuluskup@gmail.com

Postoji nekoliko načina za učešće na Stimuluskupu 2019:
– usmenom ili poster prezentacijom sopstvenih autorskih nalaza

– prikazom značajnog ili trenutno aktuelnog rada u određenoj oblasti

– prikazom replikacionog rada – kratkim predavanjem na određenu temu

– organizacijom radionice ili

– na neki drugi način koji nismo obuhvatili ovde, a smatrate da bi bio idealan za prikaz vašeg rada.

Za Stimuluskup se možete prijaviti preko linka: https://goo.gl/forms/EsFVTaTw8l3Ge2xJ3