Izdavačko preduzeće CLIO – POSEBNA PONUDA U OKVIRU 27. EIP-a

Izdavačko preduzeće CLIO

 POSEBNA PONUDA
samo za učesnike 27. skupa Empirijska istraživanja u psihologiji

U nadi da ćemo se naredne godine družiti “uživo” Izdavačko preduzeće Clio se, kao i uvek do sada, pobrinulo da za učesnike skupa Empirijska istraživanja u psihologiji obezbedi posebne uslove za kupovinu knjiga iz oblasti psihologije i srodnih disciplina. U prilogu vam šaljemo spisak izdanja sa cenama i popustima. Ponuda važi od 14. do 24. maja 2021. godine. Knjige možete poručiti elektronskom porukom na office@clio.rs  ili telefonom, na broj (011) 3035 696.

Za porudžbine preko 2.000 dinara dostava je besplatna. 

Dobro došli!

*

CENOVNIK IZDANJA SA POPUSTIMA 

 *

izdvajamo iz ponude


Šeri Terkl

OBNOVIMO RAZGOVOR

redovna cena 1.980 din, cena sa popustom 1.386 din.


Živimo u tehnološkom univerzumu u kojem neprekidno komuniciramo, a  razgovor smo žrtvovali zarad puke tehničke povezanosti. Na osnovu petogodišnjeg istraživanja, intervjua u domovima, školama i na radnom mestu, Šeri Terkl tvrdi da smo došli do boljeg razumevanja dokle  tehnologija može da nas odvede, ali znamo i njena ograničenja. Pravo je vreme da se ponovo pokrene razgovor. Vrline komunikacije licem u lice su neograničene, a najprisutnija “tehnologija” – razgovor, odoleva savremenim izazovima.
 

prevela sa engleskog Marina Vicanović
meki povez, latinica, 430 strana, format 22×16 

 

 

 

Šošana Zubof

DOBA NADZORNOG KAPITALIZMA

tvrdi povez sa omotnicom: redovna cena 2.970 din, cena sa popustom 2.079 din.
meki povez: redovna cena 1.760 din, cena sa popustom 1.232 din.


Doba nadzornog kapitalizma 
otkriva svet u kom korisnici tehnologije više nisu klijenti, nego sirovina za obradu u potpuno novom industrijskom sistemu. Naomi Klajn za ovu knjigu kaže da “svako treba da je pročita radi svoje digitalne samoodbrane”. Svrstavaju je u visoko društvo u kom su Privreda i društvo Maksa Vebera, Bogatstvo naroda Adama Smita i Kapital u XXI veku Tome Piketija.

prevela sa engleskog Jelena Petrović; latinica, format 21×14, 730 strana

Marvin Peri

INTELEKTUALNA ISTORIJA EVROPE

tvrdi povez sa omotnicom: redovna cena 2.750 din, cena sa popustom 1.925 din.
meki povez: redovna cena 1.650 din, cena sa popustom 1.155 din.


Intelektualna istorija Evrope
, iz pera Marvina Perija, napisana je sa uverenjem da intelektualna tradicija Zapada ima nešto vredno da saopšti izučavaocima. Bez razumevanja istorijske evolucije ovih suštinskih ideala zapadnog sveta, kao i načina na koji su bili skovani, tumačeni, primenjivani, kako im se suprotstavljalo, kako su bili narušavani i branjeni, bila bi smanjena naša mogućnost da ih istinski prihvatimo.

preveo sa engleskog Đorđe Krivokapić; latinica, format 21×14, 630 strana

Dijego Fuzaro

MISLITI DRUGAČIJE – Filozofija neslaganja

tvrdi povez sa omotnicom: redovna cena 1.430 din, cena sa popustom 1.001 din.
meki povez: redovna cena 880 din, cena sa popustom 616 din.

Najlepši i najmoćniji glasovi ne pevaju u horu nego su svojstva solista. Retki su tako upečatljivi primeri koji pokazuju istinitost ove rečenice kao što je knjiga Misliti drugačije. U čitavom delu autor spori vladajuće vrednosti i norme koje neoliberalni poredak nameće kao samorazumljive atomizovanom globalnom društvu. No, u svom obračunu s potrošačkom kulturom, „profitnom desnicom“ i neoliberalizmom, on ne štedi ni „kulturalnu levicu“, intelektualce i novinare, gramšijevskim rečnikom „funkcionere nadgradnje“, pokazujući da su i oni umnogome doprineli stvaranju jednog politički korektnog diskursa koji sputava kritiku kao conditio sine qua non društvenog razvoja.

preveo sa italijanskog Marin Pavić; latinica, format 21×14, 120 strana